Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

14-09-2022 14:39
Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

EJDER MEYVESİ



Tropikal bölgelerde ve benzeri iklimlerde yetişen bu meyve Ejderha Meyvesi, Ejder Meyvesi, Pitaya ve Pitahaya olarak da adlandırılan egzotik bir meyvedir. Hem görünüşüyle hem de lezzetiyle İlahi bir tasarım harikası olan Ejder Meyvesi modernizmi yansıtan şıklığıyla sofralara renk katar.

İlk keşfedildiği yer Güney ve Orta Amerika’dır. Kaktüsgiller ailesinden gelen Ejder Meyvesi lezzetiyle de sizleri şaşırtacak. Aynı anda çilek, kivi, böğürtlen gibi birden fazla meyvenin aromasını deneyimleyebileceğiniz Ejder Meyvesi çeşitli renklere de sahiptir.

Türkiye’de özellikle kırmızı, beyaz ve pembe renkte Ejder Meyvesi üretilmektedir. Antalya’nın tropikal iklim koşullarını aratmayan havasından dolayı ürettiğimiz Ejder Meyvesinin tadı daha da lezzetlidir. Kendi bahçemizde tam 54 çeşit Ejder Meyvesi ürettiğimizi biliyor muydunuz? Tropik Sepeti ailesi olarak sizlere “Ejder Meyvesi nasıl yenir, Ejder Meyvesini nasıl saklamanız gerekir ve nasıl tüketmeniz gerekir” gibi sorularınıza yanıt vermeye çalıştık.



EJDER MEYVESİ NASIL YENİR

Öncelikle sipariş verdiğiniz ejder Meyvelerini biz dalından taze taze toplayarak bekletmeden sizlere gönderiyoruz.

Sizlere ulaştığında ise bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan keserek ikiye bölünebilen Ejder

Meyvesinin dışındaki kabuğunu elinizle kolaylıkla soyabilirsiniz. Ayrıca ikiye böldükten sonra tatlı kaşığı yardımıyla da tüketebilirsiniz.

Bir başka seçenek ise bıçakla meyvenin dış kısmına belli aralıklarda kesik atarak bir çiçek gibi kabuğunu elinizle açabilirsiniz. Sizler için tropiksepeti youtube kanalımızda hazırlamış olduğumuz videolarımızdan da yardım alabilirsiniz.






Kolaylıkla soyulabilen Ejder Meyvesini küp şeklinde ya da dilediğiniz gibi şekiller vererek servis edebilirsiniz. Ejder Meyvesi kırmızı ve beyaz renginden dolayı sofralarınızı süslemek için harika bir seçenek olacaktır. Ve tüketildiğinde harika lezzet şölenine doyamayacaksınız.

Ejder Meyvesinin saklama koşulları çok kolaydır. Elinize taptaze ulaşan ejder meyvelerini hemen yemenizi tavsiye ederiz fakat lezzetine karşı koyabilirseniz eğer buz dolabında birkaç gün bekletebilirsiniz. Ejder Meyvesinin sağlığa yararlarından dolayı daha fazla bekletmemenizi öneririz. Ayrıca buz dolabında birkaç gün bekletildikten sonra tüketilirse aroması daha belirgin daha lezzetli olacaktır.

Ejder Meyvesini tek başına tüketebileceğiniz gibi bir çok ejder meyvesi tarifini de uygulayabilirsiniz;


Dondurmalar, tatlılar (waffel)
































Meyve Salatası









































Smoothie, kokteyl gibi içeceklerle de tüketilebilir.


































EJDER MEYVESİNİN BESİN DEĞERİ VE FAYDALARI

Bu meyve zengin bir besin kaynağıdır. Bununla birlikte çeşitli vitamin, mineral, düşük kalori ve yüksek oranda lif içeriğine sahiptir. 100 Gr Ejder Meyvesinin ortalama besin değeri şu şekildedir:

* 3 gr lif                                     * 67,5 kalori     

* 10,2 mg demir                      * 38,90 mg magnezyum

* 0,40 mg B1 vitamin              * 20,5 mg C vitamin

* 0 gr yağ                                   * 1,1 gr protein

* 13 gr karbonhidrat                * 328,40 mg potasyum


İçerisinde C vitamini ve antioksidan (fenolikasit, betasiyonin) özelliği bulunduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Kalp dostudur. 

Kolestrolü düşürmeye yardımcı olur. 

Tekli doymamış yağların mükemmel bir kaynağıdır. 

Sindirim sisteminizi düzenler. 

Yaşlanma belirtilerini azaltır.

Diyabet rahatsızlığına çok iyi gelir. 

Günlük hayatta düzenli tüketilmeye devam edilir ve alışkanlık haline getirilirse bir çeşit tedavi yöntemi de olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.